Volg(ens) Yentl

Mijn leven is een schouwburg en ik ga jullie vertellen waarom. Mijn naam is Yentl Gerard. Ik ben laatstejaarsstudente communicatiemanagement en doe stage in Cultuurcentrum Leopoldsburg. In mijn vrije tijd ga ik graag naar concerten, de cinema, voorstellingen, ... Kortom, ik adem cultuur. Stinkt dat? Nee.

Wat mij vooral opvalt aan een cultureel centrum is dat het mensen samenbrengt. Maakt niet uit welke job je doet, welke nationaliteit je hebt of hoe je er uit ziet. Op het einde van de dag kunnen we allemaal samen in een schouwburg gaan zitten en naar een concert luisteren of voorstelling kijken en er van genieten. Samen lachen, wenen of meeleven zonder vooroordelen. Het maakt niet uit wie je bent. Je kan gewoon even verdwijnen in de voorstelling. En dat is oké. Verdwijnen mag. Iedereen doet het wel eens. Ik ook.

In het verleden heb ik mezelf soms “weggestoken” omdat ik schrik had van anderen hun mening. Schrik om niet “mooi” te zijn. Op innerlijk vlak heeft hoogsensitiviteit me vaak tegengehouden om nee te zeggen. Ik wou iedereen tevreden houden. Anders was ik misschien niet leuk genoeg.

Uiterlijk gezien heb ik me vaak laten beïnvloeden over wat “mooi” was. Ik heb namelijk een aparte kledingsstijl en de helft van mijn vriendinnen fronst al nog voor de woorden “dit vind ik mooi” uit mijn mond komen. In het verleden probeerde ik dan ook zo goed mogelijk in hun plaatje te passen.

En toen werd ik op een dag wakker en schreeuwden mijn gedachten: “NEEEEE. Dit is niks voor mij. Deze parade heeft lang genoeg geduurd.”

Begrijp me niet verkeerd, ik hou nog steeds zielsveel van mijn vriendinnen. Maar die dag heeft mijn leven veranderd. Ik voel me goed door mezelf te zijn. Ik zeg wat ik denk en ik draag wat ik wil. Ik voel me VRIJ. En dat gevoel zou iedereen moeten hebben.

Elk mens is mooi. Vanbinnen en vanbuiten. En dat wil ik benadrukken. Ik wil dat iedereen zich mooi voelt. Dat iedereen het gevoel heeft dat ongeacht welke nationaliteit, job, kledingkeuze, … hij erbij hoort. Je moet gewoon jezelf zijn. JA DAT WERKT. En in een cultuurcentrum kan je dat tijdens een voorstelling. Ik ga op zoek naar mooie mensen in CC Leopoldsburg die een interview met mij willen afleggen.

Volg CC Leopoldsburg op instagram om op de hoogte te blijven.